Aktiviteter

Upplev en aktiv vår-sommar-höst i Simlångsdalen/Halmstad Vandra-Cykla-Fiska-Kanot-Sjöar-Roddbåt-Mat-Vin-Whisky. Simlångsdalen är något alldeles speciellt med alla sin Naturreservat, Danska Fall och alla sjöar. Detta måste bara upplevas. Vi erbjuder vandring, fiske, god mat och trevlig dryck i en helt unik miljö. Ni bor bekvämt i våra rymliga Timmerhus och njuter av lokal råvaror i vår mycket udda restaurang. Det är kombinationen av fysiska aktiviteter på dagarna och härlig avkoppling på kvällarna som gör att många trivs i Simlångsdalen.

Saker att göra

Lek- och bad
Sommartid är vår swimmingpool den givna platsen att svalka sig i. Den har ett härligt soldäck med många sköna vilstolar. Vår stora trädgård lämpar sig väl för de allra flesta lekar.

Bastu
Vår bastu ligger i ett alldeles eget timmerhus i nära anslutning till swimmingpoolen. Ett dopp efter bastubadet fulländar upplevelsen. Även vintertid, om inte isen kommit.

 

Boule
Spela ett parti boule på en av de 12 banor som finns här i Simlångsdalen.

 

Vandra
För Dig som tycker om att vandra ligger Hallandsleden strax intill och för Dig som inte vill gå så långt är en promenad till "Danska fallet" en lagom sträcka. Båda aktiviteterna ger god motion liksom god aptit till middagen.

 

Vinnalt Fiske
Här fiskar man Regnbåge som man sedan kan grilla i grillkåtan eller frysa ned och ta med hem dagen efter. Fångster på upp till 3-4 kg per fisk är inget ovanligt. Otroligt spännande!
www.vinnalt.se
www.sportfiskeguide-halland.com Kristian Söderström lär Er allt om flugfiske.

 

Yoga 
Med Catharina en otrolig  upplevelse
 

Surkål & kombucha 
En helkväll med Cecilia 
 

Vildmarkskamp
En kamp där tävlingsinstinkten kommer att ta överhand Låt Lejonen möta Tigrarna mitt i skogen och vagöra vem som har bästa teamet

 

Kanotpaddling med äventyrsstationer
En dag Ni aldrig kommer att glömma med en tur på sjön Simlången. Vi lovar många goá skratt och många roliga stationer. Under dagen äter vi i naturen och njuter av lugnet

 

Rustikkväll
Vi dukar upp en vildmarksbuffe med mat från trakten och speciellt från skogen Före efter och under middagen sysselsätter vi Er med lite lekar tex yxkastning, varpa m.m.

 

Walk and talk
Lägg en del av konferensen i skogen med lärande och njutbar informations promenad

 

Barnkalas
Ett kalas där sinne skapar minnen. I vår fantastiska skog och trädgård anordnar vi barnkalas (vid dåligt väder i bodegan) med prinssessor och riddare som tema (vi har kläder) leka riddare och prinsessor, äta plättar och pannkakstårta.Vi håller i några aktiviteter med skattjakt som avslutning (godispåse)
Efter skatt jakten tar Ni själva hand om fri lek
Det finns även alternativ för äldre barn (fotbollsgolf)

Pris för 10 barn (minimum) 1800 kr
Därefter 150 kr /barn

 

Hälso tema
med lite walk and talk om energi,mentalhälsa, vanor och tankar

 

Aktivteter i närheten av Tallhöjden

 

Golf
Från Tallhöjdens Värdshus har Du nära till många av de golfbanor som omger Värdshuset såsom, Tönnersjö GK, Skogaby GK, Rydö GK, Holms GK.

När du bor hos oss på Tallhöjdens Värdshus kan vi förboka starttider på alla dessa banor. Ju tidigare du bokar ju större är chansen att du får just den tid du önskar. De banor som ligger allra närmast är Tönnersjö GK och Bäckavattnets GK, två mycket trevliga och spännande banor.

 

Nedan finner du länkar till några av golfbanorna i närheten av oss:

 

Tönnersjö GK
www.tonnersjogolfbana.com

 

Skogaby GK
www.golf.se/golfklubbar/skogabygk

 

Rydö GK
www.rydogolf.com

 

Övrigt

I närheten finns möjligheter till ridning, vandring och t ex kanoting mellan Gyltigesjön och Simlångsdalen med fika-stopp på vägen.

 

Är vädret inte på vår sida kan ni ha en trevlig fem-kamp inne eller varför inte vår egen kreativa INFUL. Inget är omöjligt!

 

TALLHÖJDENS VÄRDSHUS

Brearedsvägen 15
Box 33
310 38 Simlångsdalen

Tel: 035-702 45
Fax: 035-705 71
Epost: info@tallhojden.se

Integritetspolicy
HITTA TILL OSS

Tallhöjdens Värdshus ligger i det natursköna Simlångsdalen, 14 km öster om Halmstad vid riksväg 25 mot Ljungby/Kalmar. Halmstad flygplats ligger 18 km från oss och Ängelholms flygplats 57 km. Kommer du från E6 så tag av vid avfart 44 och kör mot Växjö/Kalmar.
Kreera web&design